PBS

Passagen barbershop

ABOUT

PASSAGEN BARBERSHOP sedan/vuodesta 1947

 

Barberaren i Passagen i Jakobstad har funnits där i nästan alla tider, åtminstone sedan 1947. Passagen byggdes strax runt krigets slut och när den var klar så flyttade Lennart Rönnback som första barberare in i lokalen. Nu 71 år senare så fortsätter traditionen.

bob

Björn Holm
”Min morfar var barberare på 1960 och -70 talet, intresset för barberandet började 1996 när jag började klippa med hans gamla saxar och hårklippare, sedan dess har det suttit i,  Jag är också utbildad formgivare/Yrkeshögskolan”

Ägare av PBS, Pappa till Otto som är 4 år, och Tora som är 1 år. Bor med familjen utanför Jakobstad. 

Gamla motorcyklar, Volvo amazon, formgivning,  surf och allt av äldre karaktär. Jag har också inrett shopen medveten med en gammal stil, och försökt få allt så ursprungligt som möjligt i passagen, färgen på väggarna är orginalfärg från 1947, all annan inredning har kommit på vägen. Gillar att klippa gamla klassiska frisyrer. 1920, 1930, probition tiden etc, gillar även flat tops och pompadours. 

Utbildning :

Schorem haarsnijder & barbier 2016 / Advanced course.

Läroavtal / Frisör YA 2016.

 Formgivare Yrkeshögskolan Novia 2012.

einar

Einar Holmbäck

Einar är hemma från Kronoby och är trummis i dansbandet Guns Rosor. Gör för tillfället läroavtal vid YA. Einar gillar skin fades och klassiska klippningar. 

Utbildning : 

VVS optima